10 Mart 2015 Salı

Bal kabağı çorbası


Kışın en sevdiğim çorbalardan. Bu tarifle yapınca kıvamı yoğun, hafif ekşi, besleyici oluyor. 

Neler lazım?
  • 2 dilim balkabağı
  • 1 soğan
  • 1 su b. süt
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 soğan
  • 1 tutam dereotu
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Su
  • Bol sevgi :)

Nasıl yaparım?
  • Soğanı yemeklik doğrayın.
  • Balkabağını minik küp şeklinde doğrayın.
  • Tencereye sıvıyağı döküp soğanı kavurun.
  • Balkabağını ilave edip kavurmaya devam edin.
  • Su ve sevgi :) ekleyip kapağını kapatarak haşlayın.
  • Pişince el blendırından geçirin.
  • Ayrı bir tencerede tereyağını eritin.
  • Unu ilave edip kavurun.
  • Unun kokusu çıkınca sütü ekleyin ve çırpma teliyle karıştırın.
  • Çorba tenceresine aktararak karıştırın.
  • Tuzunu ekleyin.
  • İhtiyaç duyarsanız sıcak suyla kıvamını açın.
  • Servis ederken üzerine doğranmış dereotu serpin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder