Kışın en
sevdiğim çorbalardan. Bu tarifle yapınca kıvamı yoğun, hafif ekşi, besleyici
oluyor.
Neler lazım?
- 2 dilim balkabağı
- 1 soğan
- 1 su b. süt
- 2 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 soğan
- 1 tutam dereotu
- Sıvıyağ
- Tuz
- Su
- Bol sevgi :)
Nasıl yaparım?
- Soğanı yemeklik doğrayın.
- Balkabağını minik küp şeklinde doğrayın.
- Tencereye sıvıyağı döküp soğanı kavurun.
- Balkabağını ilave edip kavurmaya devam edin.
- Su ve sevgi :) ekleyip kapağını kapatarak haşlayın.
- Pişince el blendırından geçirin.
- Ayrı bir tencerede tereyağını eritin.
- Unu ilave edip kavurun.
- Unun kokusu çıkınca sütü ekleyin ve çırpma teliyle karıştırın.
- Çorba tenceresine aktararak karıştırın.
- Tuzunu ekleyin.
- İhtiyaç duyarsanız sıcak suyla kıvamını açın.
- Servis ederken üzerine doğranmış dereotu serpin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder