10 Mart 2015 Salı

Çilek reçeli


Herşey şeker kamışının keşfiyle başladı. Milattan önce 500'lerde Pers İmparatoru Darius, Hindistan’ı işgal ettiğinde askerleri arı olmadan bal veren kırmızı kamışlarla karşılaştı. Şeker kamışı önceleri askerlerle korunan ve sırrı saklanan mucizevî bir bitki olarak kabul edildi.

7. yüzyılda Araplar şekerkamışının üretim sırrını çözdüler. Şekerkamışını meyvelerle kaynatmayı ve bunları uzun süre içinde yemeyi keşfettiler. Avrupalılar ise meyve tatlılarıyla Haçlı Seferleri’nde tanıştı. İlk haçlılar Avrupa’ya dönüşlerinde bağımlılık yaratan meyve tatlılarını yanlarında götürdüler. 
Derken reçel tüm dünya mutfaklarında kahvaltıların en önemli tatlısı haline geldi.

Neler lazım?
  • 2,5 kg toz şeker
  • 2 kg orta boy çilek
  • 2 adet limon

Nasıl yaparım?
  • Saplarını ayıklayıp iyice yıkadığınız çilekleri geniş bir tencereye alın.
  • Üzerine şekeri gezdirerek dökün.
  • Kısık ateşte kaynamaya bırakın.
  • Kaynamayıp, kıvamı koyulaşmaya başladıktan sonra 2 limonun suyunu tencereye dökün.
  • Yavaşça karıştırın.
  • Limon suyunu ilave edip 10 - 15 dakika daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın.
  • Kıvama siz karar verin.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder