Herşey şeker kamışının keşfiyle başladı. Milattan önce
500'lerde Pers İmparatoru Darius, Hindistan’ı işgal ettiğinde askerleri arı
olmadan bal veren kırmızı kamışlarla karşılaştı. Şeker kamışı önceleri
askerlerle korunan ve sırrı saklanan mucizevî bir bitki olarak kabul edildi.
7. yüzyılda Araplar şekerkamışının üretim sırrını
çözdüler. Şekerkamışını meyvelerle kaynatmayı ve bunları uzun süre içinde
yemeyi keşfettiler. Avrupalılar ise meyve tatlılarıyla Haçlı Seferleri’nde
tanıştı. İlk haçlılar Avrupa’ya dönüşlerinde bağımlılık yaratan meyve
tatlılarını yanlarında götürdüler.
Derken reçel tüm dünya mutfaklarında kahvaltıların en
önemli tatlısı haline geldi.
Neler lazım?
- 2,5 kg toz şeker
- 2 kg orta boy çilek
- 2 adet limon
Nasıl yaparım?
- Saplarını ayıklayıp iyice yıkadığınız çilekleri geniş bir tencereye
alın.
- Üzerine şekeri gezdirerek dökün.
- Kısık ateşte kaynamaya bırakın.
- Kaynamayıp, kıvamı koyulaşmaya başladıktan sonra 2 limonun suyunu
tencereye dökün.
- Yavaşça karıştırın.
- Limon suyunu ilave edip 10 - 15 dakika daha kaynattıktan sonra ocağın
altını kapatın.
- Kıvama siz karar verin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder