Köz biberin o tatlı ekşi tadına bayılıyorum. Bu yeşil fiyonklu kırmızı bohçaları hafta sonu kahvaltılarıma,
çay saatime renk kattı. Akşam yemeklerinde soğuk bir başlangıç
olarak da değerlendirebilir.
Ne lazım?
- 3 adet közlenmiş kırmızı biber
- 6 sap yeşil soğan
- 100 gr yarım yağlı beyaz peynir
- 2-3 yemek kaşığı ceviz
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1-2 tutam maydanoz
- Tuz
- Bol sevgi J
Nasıl yaparım?
- Kırmızı biberleri közleyin.
- Taze soğanın yeşil kısımlarını kesin. Üzerine kaynar su dökün. 4-5 saniye suda bekletip, süzün.
- Peynir, ceviz, ince ince doğranmış maydanoz, zeytinyağı, tuz, bol sevgi J ekleyip rondodan geçirin.
- Kırmızı biberlerin kabuğunu soyup, ayıkladıktan sonra her biberi ikiye kesin.
- Geniş kısmına peynirli harçtan koyun.
- Rulo şeklinde sarın.
- Yumuşayan taze soğan yaprakları ile fiyonk yapıp, servis tabağına dizin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder