9 Mart 2015 Pazartesi

Peynirli köz biber bohçaları




Köz biberin o tatlı ekşi tadına bayılıyorum. Bu yeşil fiyonklu kırmızı bohçaları hafta sonu kahvaltılarıma, çay saatime renk kattı. Akşam yemeklerinde soğuk bir başlangıç olarak da değerlendirebilir.

Ne lazım?
  • 3 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 6 sap yeşil soğan
  • 100 gr yarım yağlı beyaz peynir
  • 2-3 yemek kaşığı ceviz
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1-2 tutam maydanoz
  • Tuz
  • Bol sevgi J


Nasıl yaparım?
  • Kırmızı biberleri közleyin.
  • Taze soğanın yeşil kısımlarını kesin. Üzerine kaynar su dökün. 4-5 saniye suda bekletip, süzün.
  • Peynir, ceviz, ince ince doğranmış maydanoz, zeytinyağı, tuz, bol sevgi J ekleyip rondodan geçirin.
  • Kırmızı biberlerin kabuğunu soyup, ayıkladıktan sonra her biberi ikiye kesin.
  • Geniş kısmına peynirli harçtan koyun.
  • Rulo şeklinde sarın.
  • Yumuşayan taze soğan yaprakları ile fiyonk yapıp, servis tabağına dizin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder