Doğu ve batının müthiş sentezi :) Krem
karamel kalıbında hamsili pilav…
Neler
lazım?
- 500-600 gr hamsi (kılçıklarından ayıklanmış)
- 1 su bardağı pirinç
- 1 kuru soğan
- Çam fıstığı
- Kuş üzümü
- Karabiber
- Tuz
- Sıvıyağ
- Bol sevgi :)
Nasıl
yaparım?
- Balıkçıda güzelce temizlettiğiniz hamsileri kılçıklarından ayırıp tuzlayın.
- Soğanı yemeklik doğrayıp fıstıklar ile birlikte kavurun.
- Yıkayıp nişastasını eklediğiniz pirinci ekleyip kavurun.
- Kuş üzümü, tuz, karabiber, 1.5 bardak su ve bol sevgi :) ekleyip pişirin.
- Suyunu çekince tencerenin üzerini havlu kağıt ile kaplayıp kapağını kapatın.
- Krem karamel kaplarını (veya fırın kabı) yağlayın.
- Hamsilerin sırtı alta gelecek kaba dizip kabın içini kaplayın. Bir kısmını dışarıya sarkıtın.
- Kabın içine pilavı koyup hamsilerin sarkan kısımlarını üste katlayın.
- Açıkta kalan yerleri de hamsiyle kapatın.
- Üzerinde birer parça tereyağı koyup 170 derece fırında 45 dk kadar pişirin.
- Ters çevirerek servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder