10 Mart 2015 Salı

Hamsili pilav


Doğu ve batının müthiş sentezi :) Krem karamel kalıbında hamsili pilav…

Neler lazım?

  • 500-600 gr hamsi (kılçıklarından ayıklanmış)
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 kuru soğan
  • Çam fıstığı
  • Kuş üzümü
  • Karabiber
  • Tuz
  • Sıvıyağ
  • Bol sevgi :)


Nasıl yaparım?

  • Balıkçıda güzelce temizlettiğiniz hamsileri kılçıklarından ayırıp tuzlayın.
  • Soğanı yemeklik doğrayıp fıstıklar ile birlikte kavurun.
  • Yıkayıp nişastasını eklediğiniz pirinci ekleyip kavurun.                                                           
  • Kuş üzümü, tuz, karabiber, 1.5 bardak su ve bol sevgi :) ekleyip pişirin.                                   
  • Suyunu çekince tencerenin üzerini havlu kağıt ile kaplayıp kapağını kapatın.
  • Krem karamel kaplarını (veya fırın kabı) yağlayın. 
  •  Hamsilerin sırtı alta gelecek kaba dizip kabın içini kaplayın. Bir kısmını dışarıya sarkıtın. 
  • Kabın içine pilavı koyup hamsilerin sarkan kısımlarını üste katlayın. 
  • Açıkta kalan yerleri de hamsiyle kapatın.
  • Üzerinde birer parça tereyağı koyup 170 derece fırında 45 dk kadar pişirin.
  • Ters çevirerek servis edin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder