Likörün tarihi şifalı içecekle başlar.
Papazlar 13. yüzyıl civarı damıtık alkolle bitkileri karıştırıp tedavi için
ilaçlar yaparlarmış. 1700’lerden bugüne halen üretilen Fransız ‘Chartreuse’
likörü yaklaşık 130 bitki ve bitki kökünün harmanından manastırda papazlar
tarafından üretilir ve dünyanın belli başlı likörlerinden biri olarak sayılır.
Neler lazım?
- 3 litrelik cam kavanoz
- 2.5 kg portakal
- 500ml etil alkol
- 500 gr toz şeker
- 1lt su
- 6 adet çubuk tarçın
- 15 adet kuru karanfil
Nasıl yapılır?
- Portakalları ovalayarak yıkayın ve süzgeçe alın.
- Tüm portakalları enine 2’ye bölün ve kavanoza yerleştirin.
- Alkolü, şekeri ve suyu ekleyin.
- Son olarak çubuk tarçınları, karanfilleri ve sevginizi J ekleyip kavanozun ağzını sıkıca kapatın
- 1-2 dakika çalkalayın.
- Güneş görmeyen bir yere koyun, kavanozu 2 günde 1 çalkalayın.
- Yaklaşık 30 gün sonra şeker tamamen eridiğinde tülbentle süzerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder