11 Mart 2015 Çarşamba

Örgü paçanga böreği


Föy Fransızca’da yaprak demek. Hamur kat kat yaprak inceliğinde kabardığından (Fate feuillete) yaprak hamuru deniyor ve pastacılıkta “bin yaprak” anlamına gelen milföy olarak adlandırılıyor. Milföy ile pastırmayı buluşturduğumda doğu ve batının bu müthiş sentezini çok sevdim. : )

Neler lazım?
  • 10 yaprak milföy hamuru
  • 100 gr. kaşar peyniri
  • 100 gr. pastırma
  • 1 yumurta sarısı
  • Bol sevgi : )
Nasıl yaparım?
  • Kaşar peynirlerini ince uzun kesin.
  • Milföy hamurunun ortasına dik olarak kaşar ve pastırma dizin.
  • Malzemenin sol ve sağında kalan bölümleri çapraz kesin.
  • Ardından iki yandan kestiğiniz hamurları çapraz kapatarak örgü yapın.
  • Üzerine yumurta sarısı sürün.
  • Haşhaş tohumu ve bol sevgi :) serpin.
  • 180 derece fırında hamur kabarıp üstü iyice kızarana kadar pişirin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder